keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Pitkää, hoikkaa, lämmintä ja pehmeää

Kyselin 8-vuotiaan veljenpojan lahjatoiveita ja isänsä (veljeni) piruili että kudo vaikka villahousut. Ei, ei ole minun heiniäni kutoa, vaan surruutella yhteen toisten kutomaa neulosta. Paaljon parempi vaihtoehto kärsimättömälle käsityöläiselle. Ajattelin kuitenkin, että vaikka 8-vuotias poika ei varsinaisesti kovin innostu vaatelahjoista, voisin kerrankin tehdä suvun suurimmalle vauvalle jotakin. Merinovillaiset isojen poikien kalsarit saattaisivat lämmittää hoikkaa poikaa rannikon viimassa, vaikkeivat ihan fudiskortteja voittaisikaan.

Koska kyseinen ekaluokkalainen on virahtanut pituudesta jo 140 cm vaatteisiin ja saa nostella housujaan jatkuvasti, päädyin vähän kikkailemaan kaavoituksella. Piirsin Ottobren 6/2010 "Game Over" kaavan 128 cm levyisenä ja 140 cm pitkänä. Resorit tein tavallisesta puuvilla resorista ja sepaluksen "alakappaleen" Marimekon valko-kelta-raidallisesta trikoosta kaksinkertaisen niin, ettei saumoja tullut näkyviin. Lopuksi päädyin tikkaamaan sepaluksen yläkaarteesta pieneltä matkalta kiinni, kun tuntui että meinasi alkaa vilauttelemaan! Tiedä sitten käyttääkö noita sepaluksia oikeesti kukaan, kun itsellä ei oo aiheesta kauheesti kokemusta. No, tuo se ainakin vähän ilmettä yksinkertaisiin kalsongeihin.

Kangasholisti on tietysti tyytyväinen, kun ison pojan housuihin meni vähän reilummin kangasta, kohta saa ostaa uutta tilalle :D No, ehkei tänä talvena kuitenkaan enää, eikös se kevät tuu ihan kohta...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti